Blogs over de bakkerij

Blog Mark Wils: 'Wel Frankrijk, maar geen camping voor onze bakkers'

Blog Mark Wils: 'Wel Frankrijk, maar geen camping voor onze bakkers'

Het gebak is op, d'r liggen nog wat verwaaide confetti-snippers tussen de deegmachines en de slingers zijn vandaag teruggelegd in de doos. Zelf...

Hanno Spanninga, eigenaar FoodResult

Column: 'De parallel tussen de geboorte van een kind en een brood'

De liefde voor de bakkerij zat er bij mij al jong in. De tweelingzus van de baker die mij ter wereld hielp, werkte bij de bakker in de winkel. Ik heb...

Column: 'Het is gelukt, we kneden onze leerlingen in de bakkerij van de toekomst'

Column: 'Het is gelukt, we kneden onze leerlingen in de bakkerij van...

Vroeger leerde ik op school om een cake te maken met cakemix. In onze state-of-the-art bakkerij die nu klaar is, kneden we sinds januari de bakkers...

Column: 'Laten we het beestje bij de naam noemen: verspilling'

Column: 'Laten we het beestje bij de naam noemen: verspilling'

Er is iets dat me al een tijdje dwarszit: verspilling. En dan bedoel ik niet de verspilling van tijd, geld of energie, maar de verspilling van ons...

Blog Mark Wils: 'De stoom komt bijna uit m'n oren' 

Blog Mark Wils: 'De stoom komt bijna uit m'n oren'

Dit is mijn laatste blog voor de zomer begint. En dat komt goed uit, want beste lezers, de stoom komt min of meer uit mijn oren.

Greetje Dekker-Gutter, mede-eigenaar Bakkerij Kees Gutter, Monnickendam

Column Greetje Gutter: 'Speciaal zijn is niet makkelijk'

Vegan is voor mij een lastige productgroep. Net als glutenvrij, koolhydraatarm, suikervrij en wat er nog meer aan speciale wensen is. Maar eigenlijk...

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

Column Wim Kannegieter: 'Op slot door stikstof- en CO2-reductie'

Nederland zit op slot. Door de overproductie van stikstof en CO2. Veeteelt, industrie en verkeer zijn de belangrijkste uitstoters van stikstof....

Eindhoven - Het Klokgebouw op Strijp-S Eindhoven  ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media

Blog Mark Wils: 'Duurzaam brood proeven in Klokgebouw'

Heeft u ooit van Beet! gehoord? Beet! is een samenwerking van maar liefst 50 Brabantse maatschappelijke instellingen, bedrijven en...

Greetje Dekker-Gutter, mede-eigenaar Bakkerij Kees Gutter, Monnickendam

Column Greetje Gutter: 'Samen is het toverwoord'

Werknemers zijn net mensen. Je kunt ze niet zo maar loslaten en denken: het komt wel goed. Je moet voor ze zorgen. En als je beter voor ze zorgt,...

Greetje Dekker-Gutter, mede-eigenaar Bakkerij Kees Gutter, Monnickendam

Column Greetje Gutter: 'Ook een nieuwe toiletpot is nieuws…'

Ooit leerde ik dit van iemand toen het ging over pr en reclame. Ik ben het nooit vergeten en ik hoop jij nu ook niet meer, want het is echt waar!...